Jazz Bilzen Bier

Het Jazz Bilzen festival, dat in de annalen van de muziekgeschiedenis geboekt staat als de moeder van alle festivals, heeft 17 edities gekend (1965 tot 1981).
Vanaf 2018 wordt er voor elk jaar dat het festival plaatsvond een nieuw bier uitgebracht dat genoemd wordt naar een hoofdact op Jazz Bilzen. Elk nieuw bier dat wordt voorgesteld, zal slechts één jaar lang verkrijgbaar zijn in de Bilzerse cafés en bij de lokale drankenshops. Het zogenaamde moederbier Jazz Bilzen The Legend is permanent ter beschikking.

Jazz Bilzen - The Legend (tijdelijk niet verkrijgbaar)

Dit fruitig bier met pit is een ode aan pioniers. Een liefdeslied voor een mytisch festival. Het goudblonde bier van hoge gisting bedraagt een alcoholpercentage van 6%. 

flesje 33 cl: €1,60


Jazz Bilzen - '65 Drunken Sailor

Op de eerste editie van Jazz Bilzen in 1965 trad Ferre Grignard, de ondertussen overleden zanger uit Antwerpen, op. Het bier is een eerbetoon aan hem.
Het is een blonde trippel met een alcoholgehalte van 7,5 procent. Het heeft een licht fruitige smaak. Het heeft een goede afdronk.

De ’65 Drunken Sailor wordt ook in een nieuw glas geschonken met het embleem van Jazz Bilzen en een afbeelding van Ferre Grignard.

flesje 33 cl: €2,00
glas: €3,50

Jazz Bilzen praline

Het recept van de bijpassende praline werd speciaal geschreven in combinatie met het Drunken Sailor-bier. Het resultaat is een unieke Jazz Bilzen-praline met een “blonde” vulling op basis van de populaire amandelnoot. De vulling werd voorzien van de gepaste finishing touch: een crunchy laagje van geroosterde en gekarameliseerde hazelnoten, overtrokken met pure- of melkchocolade. Een verrukkelijk samenspel van smaken die elkaar perfect aanvullen.

De pralines worden aangeboden in een limited edition Jazz Bilzen-blik. De zeeblauwe kleur, kolkende golven, een mythisch zeemonster met drietand - allemaal voeren ze ons mee naar een ver verleden op zee. Een smakelijk eerbetoon aan een onvergetelijk festivaltijdperk!

blikje pralines: €3,50


De Jazz Bilzen bieren en de pralines zijn te verkrijgen in het toeristisch onthaalkantoor in Alden Biesen en in het toeristisch onthaalkantoor in het oud stadhuis op de Markt van Bilzen.

De pralines zijn ook te verkrijgen via de webshop van Ovidias. https://www.ovidias.com/nl-be/product/jazz-bilzen-8#tab-1