Achtergrondafbeelding

Genieten met de groene wagentjes

ONTDEK BILZEN EN OMGEVING OP EEN MILIEUVRIENDELIJKE MANIER. 

De groene wagentjes zijn elektrisch aangedreven en bieden plaats aan max. 4 personen. De wagentjes kunnen van 15 maart  t/m 4 november gehuurd worden in het Toeristisch Onthaal Alden Biesen. Bij verhuur krijg je een routeboekje mee. De routes zijn zo opgesteld dat je op de route regelmatig kan halt houden om iets te bezichtigen of te drinken.

Prijzen per wagentje

Formule zonder omnium:
1 uur: 20 euro
2 uren: 40 euro
4 uren: 60 euro

In deze formule is begrepen:
BA inzittenden en chauffeur. De huurder betaalt de volledige schade (en eventuele takelkosten) die door zijn/haar toedoen wordt veroorzaakt.

Formule met omnium:
1 uur: 30 euro
2 uren: 50 euro
4 uren: 90 euro

In deze formule is begrepen:
BA inzittenden en chauffeur. Bij schade die door de huurder wordt veroorzaakt, dient de huurder enkel de schade te betalen met een max van 371,84 euro (vrijstelling).

Reserveren?
Reserveren doe je telefonisch of via e-mail bij toerisme Bilzen.

Telefoon: +32 89 399 610
E-mail: toerisme@bilzen.be

Praktisch

- Maximum 4 personen per wagentje
- 8 beschikbare wagentjes: goed voor 32 personen
- Bij verhuur wordt een identiteitskaart gevraagd 
- De bestuurder dient te beschikken over een geldig rijbewijs B 
- De wagentjes dienen ten laatste om 18 uur terug ingeleverd te worden 
- Met een volle batterij kan je max. 45 km rijden
- Den extra trui en handschoenen zijn aanbevolen
- Begeleiding in mogelijk. Vanaf 5 wagentjes is begeleiding aan te raden. Kostprijs begeleider: 30 euro
- Er kan ook beroep gedaan worden op een toeristische gids. Kostprijs gids: 30 euro/uur.

Tip
De rondritten zijn eveneens te combineren met een heerlijke picknick.  Je kan zelf voor een picknick zorgen of er eentje met streekproducten bestellen bij reservatie van een wagentje.

Rolstoelgebruikers?
Het wagentje is een zeer geschikt voertuig om rond te toeren met mindermobiele mensen. Een rolstoel kan in de meeste gevallen niet mee op het wagentje. Neem voor uw bezoek contact met ons onthaalcentrum.

Tijdens bepaalde evenementen (inclusief opbouw en afbraak) worden er geenwagentjesverhuurd:

  • Alba Nova (juni)
  • Agricultura (juli)
  • Schots weekend (september)
  • Fleuramour (september)

Je hebt keuze tussen verschillende routes:

Bilzen Routes
Deze routes brengen je langs de mooiste plekjes in Groot-Bilzen.  Je maakt kennis met het afwisselend landschap. Bilzen is immers gelegen op de grens van     Kempen, Maasland en Haspengouw.  In de omliggende dorpen vind je dan ook een afwisseling van open velden, uitgestrekte bossen, natuurgebieden, weilanden en holle wegen.  Het golvend reliëf garandeert op talrijke plaatsen prachtige panorama’s. 

Om Bilzen te verkennen kan je kiezen uit de volgende formules. Als je de bijhorende QR-code scant met je smartphone krijg je de route meteen op je gsm!  

Duur: 1 uur
Alden biesen  - Bilzen - Alden Biesen

Alden Biesen - Rosmeer - Alden Biesen


Duur: 2 uur
Alden Biesen - Bilzen - Munsterbilzen - Alden Biesen

Jazz Bilzenroute: Alden Biesen - Bilzen - Munsterbilzen - Bilzen - Alden Biesen


Duur: 4 uur
Alden Biesen - Bilzen - Munsterbilzen - Rosmeer - Alden Biesen of omgekeerd
 

Bloesem- en fruitroute
Duur: 4 uur
Deze route doorheen de fruitstreek is zeker aan te raden tijdens de bloesemperiode, want elk jaar in april verandert Haspengouw in één grote bloesemzee.  Een dergelijk fenomeen op een zo’n schaal komt maar op enkele plaatsen in de hele wereld voor.  Eén van die plaatsen is de regio Haspengouw. Deze bloesem- en fruitroute loodst je langs de mooiste bloesemplekjes van Bilzen en omstreken.

Kastelenroute
Duur: 4 uur
Deze route laat je passeren via rijkelijk Haspengouws erfgoed. Na een kennismaking met de landcommanderij Alden Biesen, rij je naar het Wijnkasteel van Genoelselderen. Hier heeft de familie van Rennes sinds 1990 de eeuwenoude wijncultuur doen herleven.  Sindsdien is de wijndruif in dit mooie landschap rondom het kasteel van Genoelselderen weer helemaal terug.  Met zijn 22 ha is Genoelselderen het grootste wijndomein van België. Ook op de route ligt het pittoreske kasteeldorp ’s Herenelderen waarvan het dorpsgezicht wordt bepaald door de laatgotische Sint-Stefanuskerk. Wat verder  staat het waterkasteel van Renesse gebouwd in laatgotische, Maaslandse renaissance en barokke stijl. Het kasteel is U-vormig en is omgeven door een park met vijver.