Achtergrondafbeelding

Citygolf

Het idee achter het concept City Golf is dat men golf speelt op locaties die zich ertoe lenen in de binnenstad van Bilzen, in plaats van op een golfbaan. Deze locaties zijn de holes van het parcours en vormen samen het toeristische hart van Bilzen.

In tegenstelling tot de klassieke golfsport slaat men het balletje niet naar een gat in de grond, maar naar targets die zich reeds in de stad bevinden. De target hoeft niet bepalend te zijn, een balletje slaan op een mooie locatie kan voldoende zijn om deel uit te maken van een tour met City Golf. Vb. standbeeld, zitbank, vlagje, e.d. kunnen fungeren als target.

Om de uitdaging groter te maken, worden alle scores van de deelnemers grondig genoteerd op een scorekaart en de persoon met het minste aantal slagen is de winnaar. Kortom, men verkent een stad op een ludieke, competitieve én leerrijke manier.

De bedoeling is niet om hard en ver te slaan zoals bij de klassieke golfsport, maar zachtjes de bal te laten bewegen. Het idee is dat men “iets speciaals doet op een speciale plaats”, waarbij de focus niet zozeer op golf ligt, maar wel op een unieke stadsverkenning.

Locaties in Bilzen die kunnen worden aangedaan:
- Markt
- Park Petry
- Klokkeplein
- Park Haffmans
- Borreberg
- Prieeltje van de landcommandeur
- Katteberg

Reserveren kan enkel via www.city-golf.be.