Beleef Jazz Bilzen

Beleef Jazz Bilzen

Jazz Bilzen is terug van nooit helemaal weggeweest. Het legendarische festival dat Bilzen van 1965 tot 1981 wereldwijd op de kaart zette, komt via ‘The Legend’ opnieuw tot leven in haar geboortestad.

Meetingpoint
In het historische Oude Stadhuis op de Markt snuif je de sfeer op van Jazz Bilzen. De absolute blikvanger is een reeks prachtige festivalaffiches. Op de touchscreen ontdek je leuke feiten en weetjes. Een ideale startplek om je festivalkriebels te voeden.
Locatie: Oude Stadhuis, Markt, Bilzen

De Demer Walk
Deze audio-app loodst je langs de gedenkwaardige plekken van Jazz Bilzen : de (gescheiden) camping, de eerste backstage, de graffititoren waar streetartists hun festivalimpressies op achterlieten... Luister naar muziekfragmenten, interviews met artiesten en verhalen van Bilzenaren, bezoekers en vrijwilligers.
Download de app hier: 

The Stage
Originele foto’s, beeld- en geluidsfragmenten... Deze retrospectieve in Het Borrehuis gunt je een blik achter de schermen van Jazz Bilzen. Waar aten de artiesten? Hoe zag de backstage eruit? Welke Bilzenaar leende z’n orgel aan Procol Harum? Bekijk ook zeker de documentaire uit de reeks van Belpop! 
Locatie: Het Borrehuis.

Openingstijden The Stage:

Enkel mogelijk onder begeleiding van een gids.

Aan te vragen bij Toerisme Bilzen.

De gedetailleerde informatie over The Stage kan je hier vinden.

Ever Meulen’s beeldenpark
In Park Haffmans herinneren levensgrote beelden van muzikale helden aan de muzikale rijkdom van Jazz Bilzen. Bij sommige sculpturen, die van de hand zijn van de voormalige Humo-graficus, ontbreekt het gezicht... dat jij kan invullen. Een unieke kans om zelf even in de schoenen van de sterren te stappen.
Locatie: Park Haffmans

Jazz Bilzen boek
Een vlot leesbaar boek over de ‘moeder van alle festivals’. ‘Jazz Bilzen, tijd voor muziek (en veel meer …) 1965 - 1981’ is een prachtig boek dat vol anekdotes, foto’s, interviews en publiciteitsmateriaal staat, biedt de lezer een beeld van wat Jazz Bilzen heeft betekend.
Het boek is op verschillende plaatsen in Bilzen te koop.

Graffititoren
Deze elektriciteitscabine op het Jazz Bilzenplein, ook gekend als de 'Interelectratoren', werd omgetoverd tot een graffiti-toren en helemaal beschilderd met tekeningen die verwijzen naar Jazz Bilzen. De toren wordt letterlijk een blikvanger in de stad.
Locatie: Jazz Bilzenplein