Beleef Jazz Bilzen

Jazz Bilzen is terug van nooit helemaal weggeweest. Het legendarische festival dat Bilzen van 1965 tot 1981 wereldwijd op de kaart zette, komt via het project ‘The Legend’ opnieuw tot leven in haar geboortestad.

Meetingpoint
In het historische stadhuis op de Markt snuif je de sfeer op van Jazz Bilzen. De absolute blikvanger is een reeks prachtige festivalaffiches. Op de touchscreen ontdek je leuke feiten en weetjes. Een ideale startplek om je festivalkriebels te voeden.

De Demer Walk
Download de audio-app die je langs de gedenkwaardige plekken van Jazz Bilzen loodst: de (gescheiden) camping, de eerste backstage, de graffititoren waar streetartists hun festivalimpressies op achterlieten... Luister tijdens je wandeling door de Demervallei naar muziekfragmenten, interviews met artiesten en verhalen van Bilzenaren, bezoekers en vrijwilligers.

The Stage
Originele foto’s, beeld- en geluidsfragmenten... Deze retrospectieve in Het Borrehuis gunt je een blik achter de schermen van Jazz Bilzen. Waar aten de artiesten? Hoe zag de backstage eruit? Welke Bilzenaar leende z’n orgel aan Procol Harum? Bekijk ook zeker de documentaire uit de reeks van Belpop! The Stage vormt trouwens een echt podium waar lokale bands regelmatig intieme concertjes geven.

openingstijden The Stage:
van 1 juli tem 31 augustus: Van donderdag tem zondag van 11u - 17u.

Buiten deze openingsuren is een groepsbezoek met gids eveneens mogelijk.
Reserveren kan via toerisme@bilzen.be of 089 39 96 10

Ever Meulen’s beeldenpark
In Park Haffmans herinneren levensgrote beelden van muzikale helden aan de muzikale rijkdom van Jazz Bilzen. Bij sommige sculpturen, die van de hand zijn van de voormalige Humo-graficus, ontbreekt het gezicht... dat jij kan invullen. Een unieke kans om zelf even in de schoenen van de sterren te stappen.